Start Praktijk TCM Indicaties Links Contact Privacy
Acupunctuur en TCM praktijk
Wil Hauser

Een eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. In dit gesprek zal ik u ondermeer vragen naar eet-, drink-, en leefgewoonten, slaappatronen, energieniveau, ontlasting, ev. menstruatie cyclus, erfelijke achtergrond, werkomstandigheden en alle overige bijzonderheden in het belang van de behandeling. De polsen zullen op diverse niveaus en posities worden gevoeld en uw tong wordt bekeken. Andere uiterlijke kenmerken zoals teint, oogwit, kleur van de lippen, glans van de huid, haar en nagels, lichaamshouding etc. worden indien nodig genoteerd. U wordt verzocht daarom geen make-up en parfums te gebruiken. De buikzones worden onderzocht zowel als de nek en rug. Daarna volgt er een korte behandeling met acupunctuur en eventueel lokale massage. De diagnose wordt met U besproken en ook hoeveel behandelingen en/of er kruiden nodig zijn om het gewenste doel te bereiken.

Het inbrengen van de acupunctuurnaalden is over het algemeen niet pijnlijk, hoewel er een moeilijk definieerbaar gevoel ervaren wordt bij het reguleren van de energie via de naalden. Eventueel maak ik daarnaast gebruik van moxa therapie, cuppen, ooracupunctuur (voor kinderen met zaadjes), schedelacupunctuur, massage en voedingsadvies.

Voor Chinese kruidentherapie wordt in mijn praktijk gebruik gemaakt van gecertificeerde kruidenextracten van de hoogste kwaliteit. De kruiden worden bijna altijd in een formule gebruikt die bestaat uit granulaten van ongeveer 4 tot soms meer dan 20 kruiden. Deze dienen bij voorkeur in warm water opgelost te worden.

                         De kosten van de behandelingen

 

De behandeling