Start Praktijk Behandelingen Indicaties Links Contact Privacy
Acupunctuur en TCM praktijk
Wil Hauser

TCM is de internationale afkorting voor Traditional Chinese Medicine. Deze geneeswijze is al ruim drieduizend jaar oud en wordt door meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt om klachten te verhelpen of te voorkomen.

TCM bestaat uit verschillende onderdelen zoals acupunctuur, Chinese kruiden therapie, tuina massage, voedingsleer, Tai Chi en Qi Gong oefeningen. Hiernaast maak ik in mijn praktijk ook gebruik van shiatsu wat een Japanse manier van meridiaan massage inhoudt en die ook gebaseerd is op dezelfde theorie als TCM.

Meridianen zijn een soort energiebanen die door het lichaam lopen en die aan de oppervlakte punten hebben (acupunctuurpunten) waarmee het lichaam beïnvloed kan worden.

Deze meridianen staan ook in contact met de organen, waardoor er aan de buitenkant van het lichaam invloed uitgeoefend kan worden op de interne systemen. Dit kan gebeuren met flinterdunne naalden tijdens een acupunctuurbehandeling. Met de naalden wordt de aanwezige disharmonie verwijderd, de bloed- en energiecirculatie bevorderd of opgebouwd etc. waardoor pijn en klachten zullen verdwijnen.